Welkom op de blog van de steenbergse bossen!

Welkom op de blog van de steenbergse bossen!

IMG_6160DidiV_20110306_8109x

Deze pagina zal u op de hoogte houden van toekomstige activiteiten, voorbije activiteitenn nieuwtjes, leuke waarnemingen,...
Veel plezier en vergeet ook niet het gebied zelf te bezoeken!

maandag 17 oktober 2011

Verslagje zaterdag

Het was een koude maar klare avond en we waren met z'n zessen. De steenuil riep in de verte en later liet ook de bosuil zich horen.
We starten met de inventarisatie van Rivierdonderpadden in het stuk beek beneden aan het wandelpad. Het water van de beek stond vrij laag en was helder. Na een overenthousiaste zaklamp die de beek van dichtbij bekeek vonden we algauw enkele middelgrote exemplaren. Daarna gingen we door naar het brugje aan De Vlamme. Daar was een heel groot exemplaar te bezichtigen. Vervolgens volgden we de beek verder tot aan de spoorweg. We zagen nog enkele Rivierdonderpadden wat ons tot de conclusie brengt dat deze visjes zeker tot aan de Spoorweg voorkomen. Bij volgende inventarisatie zullen we verderzoeken vanaf de spoorweg.
De volgende inventarisatie zal waarschijnlijk pas in het voorjaar doorgaan. Dit omdat het een tijdje niet mag regenen voor een voldoende lage en heldere waterstand om tot aan de bodem te kunnen kijken.
Tot dan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten