Welkom op de blog van de steenbergse bossen!

Welkom op de blog van de steenbergse bossen!

IMG_6160DidiV_20110306_8109x

Deze pagina zal u op de hoogte houden van toekomstige activiteiten, voorbije activiteitenn nieuwtjes, leuke waarnemingen,...
Veel plezier en vergeet ook niet het gebied zelf te bezoeken!

zaterdag 24 maart 2012

Verslag en foto's opruimactie

Groepsfoto ©Jonas Mortelmans

Zoals jullie weten zijn we op zondag 3 maart zwerfvuil gaan opruimen langs De Vlamme, de Vierwegenstraat en een stuk van de Erwetegembeek. We hadden van verschillende mensen in de omgeving te horen gekregen dat er toch weer veel zwerfvuil lag. We weten al langer dat de hoek Vierwegenstraat en De vlamme een slecht punt is als het over zwerfvuil gaat. Reeds jaren komen mensen hier alles droppen wat ze eigenlijk perfect naar het containerpark kunnen bregen. Erger nog, we vonden er reeds hele sanitair instalaties met koperen buizen inclusief. Dit kan perfect naar een opkoper van oud ijzer gaan en dan krijg je voor je afval nog geld.
Niet iedereen blijkt zo te denken. Daarom hebben we de handen uit de mouwen gehaald en alles netjes opgeruimd. We waren blij te zien dat er in totaal een 10 tal mensen mee zijn komen opruimen. Deze opruimactie werd mede georganiseerd door Milieufront Omer Wattez(meer info bij links). Tijdens de middag was het heerlijk smullen van verse soep(aardpeer pompoen) met een lekkere boterham en een lekker bio appelsapje. Net zoals we konden genieten van de lekkere eerste warme zonnestralen.
Omdat we met een groot aantal mensen waren hebben we ook nog het meeste van de oude paardenstal kunnen opruimen. Laten we nu hopen dat de Stad Zottegem zijn zwerfvuil beleid aanpast om het sluikstorten zo goed mogelijk terug te dringen. Zij hebben alvast de maandag daarna het verzamelde afval opgehaald. Waarvoor dank!
We willen bij deze alle aanwezigen nog eens bedanken voor hun inzet!

Jammer genoeg hebben we later diezelfde week moeten constateren dat er al opnieuw tuinafval was gedumpt aan het bord van de Steenbergse bossen aan De Vlamme. Het gaat om snoeiafval dat afkomstig is uit een voortuin hogerop De Vlamme. Heel jammer...

Groetjes Chris en Diederik

Tijdens het opruimen...  ©Chris Nuyens

Het verzamelde afval ©Chris Nuyens

Geen opmerkingen:

Een reactie posten