Welkom op de blog van de steenbergse bossen!

Welkom op de blog van de steenbergse bossen!

IMG_6160DidiV_20110306_8109x

Deze pagina zal u op de hoogte houden van toekomstige activiteiten, voorbije activiteitenn nieuwtjes, leuke waarnemingen,...
Veel plezier en vergeet ook niet het gebied zelf te bezoeken!

vrijdag 29 april 2011

Een mooie paasmaandag

Op deze uiterst mooie paasmaandag heb ik nog eens een bezoekje gebracht aan het wandelpad van de Steenbergse bossen. Het is bijna helemaal dichtgegroeit, wat natuurlijk te verwachten was met het uitzonderlijk warme weer van de afgelopen weken. We moeten dus dringend afspreken met de vrijwilligers om het wandelpad opnieuw toegankelijk te maken. Hopelijk lukt dit voor de werkdag van 7 mei.
Tot mijn grote vreugde waren er nu wel enkele grasmussen hun territorium aan het verdedigen. Je kan ze bewonderen op de ruigere stukken langs de Vlamme.
De oude paardenweide is nu een schitterend bloementapijt. Duizenden en duizenden boterbloemen staan er in bloei. Tussenin staan er nog enkele pinksterbloemen. Met zo’n stralende zon kan dat niet anders dan schitterend zijn voor vlinders. Ik zag alvast een mooie reeks: dagpauwoog, klein en groot koolwitje, oranjetipje, kleine vuurvlinder, boomblauwtje en landkaartje.
Langs de beek staat er nu paarse schubwortel in bloei.

Dit plekje is al zeer mooi geworden, hopelijk genieten jullie mee!

Chris

Paarse schubwortel langs de beek

De grens tussen de oude paardenweide en het al meer verboste gedeelte is nog goed te zien

Vanaf de beek gezien is de oude paardeweide een grote gele zee

Foto's van Chris Nuyens

Geen opmerkingen:

Een reactie posten